Wederom veel belangstelling voor Holterbergtoer

De 37e Holterbergtoer van de Wielervereniging Holten op zondag 2 april j.l. trok voor het vijfde achtereenvolgende jaar ruim 1000 fietsers uit het gehele land naar Holten.

 

Het is een zeer geliefde klassieker onder de toertochten. De fietsers kwamen uit alle delen van het land om de strijd aan te gaan met de vele hoogteverschillen. Voor veel fietsers die binnenkort de Amstel Gold Race voor recreanten op het programma hebben staan was dit een uitgelezen kans om te kijken hoe het met de conditie staat. Deze fietsers konden een goede training op het heuvelachtige parcours goed gebruiken. Men ging met een bewolkte lucht van start maar weldra priemde de zon door het wolkendek. De deelnemers waren vol lof over de prachtige fietsroutes en de duidelijke bepijling. Er konden routes worden gefietst van 50, 80, 115 of 150 kilometer waarbij de renners veel klimwerk kregen voorgeschoteld. Er was ook internationale belangstelling, er stonden veel Belgen en Duitsers aan de start. De volgende tocht die de Wielervereniging Holten organiseert is de Holterberg Herfstveldrit op zondag 17 september, een veldtoertocht over 35 en 50 kilometer.

We kijken als organisatie met een zeer tevreden gevoel terug op het evenement.

De foto's vindt u hier: https://www.oypo.nl/BB94C039A5F4472A
De film vindt u hier: https://www.youtube.com/watch?v=qDjba0fo8gk&feature=youtu.be

We hopen dat u ook hebt genoten van onze toertocht over de Sallandse Heuvelrug.

Holterbergtoer, 3 april 2016

PERSBERICHT

Holten, 6 april 2016

Zo’n 1250 fietsers genoten van Holterbergtoer.Wielervereniging Holten kreeg zondag 3 april ruim 1250 fietsers uit het gehele land aan de start bij hun 37e Holterbergtoer. Veel van de deelnemers aan de Holterbergtoer nemen binnenkort deel aan de Amstel Gold Race voor recreanten. Deze fietsers konden een goede training op het heuvelachtige parcours goed gebruiken. Men ging met een bewolkte lucht van start maar weldra priemde de zon door het wolkendek.

 

Lees meer...

Veldtoertochten WVH

Op 13-9-2015 namen er 880 fietsers deel aan onze Holterberg Herfstveldrit. De foto's die zijn gemaakt kun je terugvinden via www.oypo.nl/fotoverij en http://beeldnieuws.nl/pw/holterberg-herfstrit-2/


Er werd voor het eerst €1,50 per deelnemer (totaal €1320,-) afgedragen aan S(up)port for Nature. De inkomsten worden terug geïnvesteerd in het gebied. In de volgende link vind je hier meer informatie over:http://www.sallandseheuvelrug.nl/supportfornature

De volgende grote veldtoertocht van de Wielervereniging Holten wordt gehouden op zondag 3 januari 2016. Dan loopt de route tijdens de Beemd- en Bergtoer ook deels aan de zuidkant van Holten. Een verrassend mooie heuvelachtige omgeving! Dat we daar al vele jaren dwars door de koeienstal van Tonny Schutte rijden is voor velen allang geen verrassing meer....

 

Start2Bike mountainbike clinics

Wielervereniging Holten start zaterdag 3 oktober met mountainbike clinics.

Start2Bike

Ben je pas geleden gestart met mountainbiken? Of wil je je techniek verbeteren, dan zijn de start2bike trainingen iets voor jou! Op 3 oktober start de WVH met mountainbiketrainingen, van de basisvaardigheden zoals, remmen, schakelen, slalom -en bochten fietsen tot afdalen en klimmen. Heb je moeite met balans, bochten, steile afdalingen en pittige klimmen? Schrijf je dan nu in voor de WVH start2bike trainingen. KLIK HIER om je in inschrijven. Deelname voor 4 zaterdagen kost slechts € 37,50 en starten bij Buitengewoon Holten, Holterbergweg 11a in Holten. Vervolg lessen op zaterdag 10, 17 en 31 Oktober.
 

The Black Watch Trail

Black Watch Trail

Samen met de atletiekvereniging gaan we 70 jaar vrijheid op een wèl heel bijzondere manier herdenken. We gaan namelijk het bevrijdingsvuur ophalen in Bayeux in Normandië en brengen het daarna naar Holten.

De zogenoemde 'Black Watch Trail' is ruim 800 kilometer lang. Op zaterdag 2 mei zullen 40 sporters afreizen naar Bayeux om het bevrijdingsvuur op te halen. Het zal daarna door de sporters in estafettevorm, dag en nacht, lopend en fietsend, naar Holten worden gebracht. Het vuur moet op 5 mei rond 10.00 uur aankomen in Holten.

De tocht is geïnspireerd op het verhaal van de Canadees Maurice Willis Collins. De jongen vocht tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Canadese leger. Hij werd ingedeeld bij het Black Watch bataljon, dat vocht in Normandië en vanaf daar richting Holten trok. Op de dag van de bevrijding van Holten, 8 april, sneuvelde Willis Collins bij de Beuseberg. Hij ligt begraven op de Canadese begraafplaats in Holten.

 

Meer informatie op de website: www.theblackwatchtrail.nl

Buienradar

NTFU kalender

Ledenberichten

webadmin
Kijk bij "WVH berichten" onder het menu "Clubinfo" - "Algemeen" om een bericht toe te voegen.
zondag 25 oktober 2015 16:31
Toertochtcommissie
Aan de leden van de WVH, Tijdens het overleg van de Toertochtcommissie van heden avond hebben wij moeten besluiten het WVH-uitje op 23 april a.s. naar VillaVelo in Ootmarsum, te moeten afgelasten. Wij zijn hier als Toertochtcommissie enorm door teleurgesteld. Immers, een evenement voor alle leden, van alle disciplines, uitnodigen op een locatie die wielersport ademt, die ons allen wijzer zou...
woensdag 05 april 2017 22:54

WVH op Twitter

WVH Kalender

Hoofdsponsoren

 

Holterbergtoer video

Loading ...