Beemd- en Bergtoer nabeschouwing

Veldtoertocht was een slijtageslag


Onze Beemd- en Bergtoer op zondag 6 januari was een ware slijtageslag. Op het Zuurberg-circuit was er een Strava-segment uitgezet waar men op tijd kon rijden. Dit traject was vanwege al het klimmen, dalen, draaien en keren alleen geschikt voor de gevorderde mountainbiker. Men kon hier ook kiezen voor een eenvoudige route maar de meeste fietsers gingen de uitdaging van het moeilijke segment toch wel aan. Een ware slijtageslag voor mens en materiaal.


Er kwamen ruim 1300 fietsers aan de start, veel meer dan waar de organisatie op had gerekend. Op het laatste moment waren er nog extra stuurbordjes bijgemaakt, maar die raakten ook al weer snel op. De deelnemers uit het hele land en zelfs uit Duitsland waren erg te spreken over de totale organisatie. De veldtoertocht was dit jaar geheel in een nieuw jasje gestoken. De startplaats was verplaatst naar camping de Holterberg en de route was totaal gewijzigd. De routes van 45 en 55 kilometer passeerden 2 verzorgingsposten waar men weer wat op krachten kon komen. Op de Borkeld was er ook een verzorgingspost voor de deelnemers aan de korte afstand van 35 kilometer. Bij de familie Schutte aan de Brenderweg ging de route wederom dwars door de koeienstal. Hierdoor waren met name de deelnemers uit de Randstad met stomheid geslagen. De organisatie draagt voor elke deelnemer €1,00 af aan het natuurzorgsysteem S(up)port for Nature van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Van de NTFU heeft de tocht wederom het predicaat ‘Extra goed geregeld’ gekregen!


De volgende toertocht georganiseerd door de Wielervereniging Holten, is voor de racefietsers. Op zondag 7 april wordt wederom de Holterbergtoer verreden met afstanden van 55, 85, 115 en 155 kilometer.

Beemd & Berg 2019 video

Ruime belangstelling voor Holterbergtoer

De veldtoertocht van de Wielervereniging Holten op zondag 16 september j.l. trok ongeveer 650 fietsers uit het gehele land naar Holten. De deelnemers genoten met volle teugen van de mooie routes en het prachtige fietsweer. Eén van de deelnemers kwam helaas zwaar ten val en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd voor nadere controle.

De volgende tocht die de Wielervereniging Holten organiseert is de Beemd- en Bergtoer op zondag 6 januari, een veldtoertocht over 35, 45 en 55
kilometer.

 

Holterbergtoer 2019

HOLTERBERGTOER, 7 april 2019

Met de racefiets over de Sallandse Heuvelrug                              

 

Zondag 7 april houden we voor de 40e keer de Holterbergtoer. Deze toertocht, die afstanden heeft van 55, 85, 115 en 155 kilometer, kent een zeer heuvelachtig parcours waardoor er dus flink moet worden geklommen. Voor menig fietser vormen de vele beklimmingen een sportieve uitdaging. Zeker voor de fietsers die 2 weken later deelnemen aan de Amstel Gold Race voor recreanten is de Holterbergtoer een mooie gelegenheid om te testen hoe de klimcapaciteiten er voor staan.

 

Er zijn weer enkele kleine routewijzigingen doorgevoerd. Op veler verzoek wordt de 55 kilometer route gehandhaafd. Iedereen mag aan de tocht deelnemen, men hoeft dus geen lid te zijn van een fietsvereniging. De online inschrijving is inmiddels geopend. Zie www.fietssport.nl  Men kan zich op de dag van de organisatie ook aanmelden in sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg in Holten. De starttijden voor de 55, 85 en 115 kilometer route is tussen 7.30 en 10.00 uur. De fietsers die deelnemen aan de langste afstand van 155 kilometer gaan tussen 7.30 en 9.00 uur van start. Na afloop kan men gebruik maken van de douche- en kleedgelegenheid in de sporthal.

De deelnamekosten bedragen 5,00 euro voor de 55 en 85 kilometer, 6,00 euro voor de 115 kilometer en 7,00 euro voor de 155 kilometer. Fietsers die in het bezit zijn van een z.g. FietsToerKaart van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) krijgen een euro en bij de 2 langste afstanden zelfs 2 euro korting. De NTFU-leden kunnen inschrijven d.m.v. de snelle methode Scan & Go.

Lees meer...

Veldtoertochten WVH

Op 13-9-2015 namen er 880 fietsers deel aan onze Holterberg Herfstveldrit. De foto's die zijn gemaakt kun je terugvinden via www.oypo.nl/fotoverij en http://beeldnieuws.nl/pw/holterberg-herfstrit-2/


Er werd voor het eerst €1,50 per deelnemer (totaal €1320,-) afgedragen aan S(up)port for Nature. De inkomsten worden terug geïnvesteerd in het gebied. In de volgende link vind je hier meer informatie over:http://www.sallandseheuvelrug.nl/supportfornature

De volgende grote veldtoertocht van de Wielervereniging Holten wordt gehouden op zondag 3 januari 2016. Dan loopt de route tijdens de Beemd- en Bergtoer ook deels aan de zuidkant van Holten. Een verrassend mooie heuvelachtige omgeving! Dat we daar al vele jaren dwars door de koeienstal van Tonny Schutte rijden is voor velen allang geen verrassing meer....

 

Buienradar

NTFU kalender

WVH op Twitter

Hoofdsponsoren

 

Loading ...