Start2Bike mountainbike clinics

Wielervereniging Holten start zaterdag 3 oktober met mountainbike clinics.

Start2Bike

Ben je pas geleden gestart met mountainbiken? Of wil je je techniek verbeteren, dan zijn de start2bike trainingen iets voor jou! Op 3 oktober start de WVH met mountainbiketrainingen, van de basisvaardigheden zoals, remmen, schakelen, slalom -en bochten fietsen tot afdalen en klimmen. Heb je moeite met balans, bochten, steile afdalingen en pittige klimmen? Schrijf je dan nu in voor de WVH start2bike trainingen. KLIK HIER om je in inschrijven. Deelname voor 4 zaterdagen kost slechts € 37,50 en starten bij Buitengewoon Holten, Holterbergweg 11a in Holten. Vervolg lessen op zaterdag 10, 17 en 31 Oktober.
 
De mountainbike is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dat fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan kun je nu deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt.
Tijdens 4 sessies leert men de basisvaardigheden en vervolg technieken. Doordat deze Start2Bike clinic bij de WVH opgedeeld is in diverse niveaus zijn ze geschikt voor iedere mountainbiker! Je hoeft dus niet over een top conditie te beschikken of een ervaren mountainbiker te zijn. Het is juist de bedoeling dat je door de trainingen conditie opbouwt en je de techniek van het mountainbiken eigen maakt of verbeterd.

Tijdens de eerste les is er onder andere aandacht voor veilig remmen en effectief schakelen. In de daarop volgende trainingen komen bochtentechniek, balans, klimmen, dalen en obstakels aan bod. Je leert hoe je de fiets af moet stellen en onderhouden en verder het gebruik van de juiste kleding en voeding. Anders dan bij bijvoorbeeld hardlopen blijft de belasting van de gewrichten beperkt. Daardoor is Start2Bike ideaal voor sporters met een blessure.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Eddy Kruk (06-28376459)

Kijk voor meer informatie op www.start2bike.nl

Buienradar

NTFU kalender

WVH op Twitter

Hoofdsponsoren

 

Loading ...