Beemd- en Bergtoer

Veldtoertocht rondom Holten

Wielervereniging Holten opent het nieuwe jaar zoals gebruikelijk met de organisatie van de Beemd- en Bergtoer. Op zondag 5 januari 2020 staat deze veldtoertocht wederom op de kalender van de NTFU. De tocht kreeg van de Nederlandse Toer Fiets Unie de beoordeling ‘Extra goed geregeld’. Deze veldtoertocht, waaraan ook fietsers kunnen deelnemen die geen lid zijn van een toerclub, kent afstanden van 35, 45 en 55 kilometer. De start is op camping de Holterberg aan de Reebokkenweg 8 in Holten.


Evenals vorig jaar is er op het afgesloten Zuurberg-circuit voor de liefhebbers een Strava Timetrail (met escape mogelijkheid) met mooie prijzen voor de snelsten op een bepaald segment, een mooi stuurbord voor elke deelnemer, beveiligde fietsenstalling en gratis luxe broodje met braadworst met zuurkool en saus bij de finishlocatie.

Naast de Holterberg is de doorkomst door de koeienstal van de familie Schutte is ook weer in de route opgenomen. Uiteraard klinkt er dan regelmatig geloei uit de schuur en dan lang niet altijd alleen van de koeien! Onderweg bij de verzorgingsposten voor de inwendige mens, zorgen Biketotaal Bloemendal en Leenders Biketotaal voor technische ondersteuning en helpen eventuele pechgevallen weer op weg. Er worden zo’n 60 vrijwilligers, meest lid van de Wielervereniging Holten, ingeschakeld om het evenement vlekkeloos te laten verlopen.


Deelnemers kunnen vertrekken tussen 9.00 en 10.30 uur. Het dragen van een deugdelijke valhelm is verplicht. Fietsers die met de auto naar Holten komen worden door de parkeerwachters en m.b.v. borden naar parkeerterreinen in de directe nabijheid van de startlocatie geleid.

De deelnamekosten voor alle afstanden bedragen 10 euro. Fietsers die in het bezit zijn van een NTFU - Toer Fiets Kaart krijgen op de bovengenoemde bedragen 2 euro korting. Er wordt 1 euro van het inschrijfgeld afgedragen aan het natuurzorgsysteem S(up)port for Nature van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, hierdoor dragen wij bij aan de instandhouding van ons prachtige natuurgebied.
Jeugdige fietsers tot 15 jaar mogen gratis deelnemen. Fietsers met een barcode van de NTFU kunnen gebruik maken van de snelle inschrijfmethode “Scan & Go”.

De inschrijving vindt plaats in een verwarmde tent. Daarnaast is het tot 5 januari via https://www.fietssport.nl/inschrijven/toertocht/48707 mogelijk om online in te schrijven. Op de camping is douche- en kleedgelegenheid. Voor de dames zijn er aparte douches en toiletten. Verder wordt er bij terugkomst de mogelijkheid geboden om de fiets af te spuiten. Voor extra informatie kan men contact opnemen met Remon Modderman (06 - 50940728)

 

    

 

Buienradar

NTFU kalender

WVH op Twitter

Hoofdsponsoren

 

Loading ...