Beemd- en Bergtoer nabeschouwing

Veldtoertocht was een slijtageslag


Onze Beemd- en Bergtoer op zondag 6 januari was een ware slijtageslag. Op het Zuurberg-circuit was er een Strava-segment uitgezet waar men op tijd kon rijden. Dit traject was vanwege al het klimmen, dalen, draaien en keren alleen geschikt voor de gevorderde mountainbiker. Men kon hier ook kiezen voor een eenvoudige route maar de meeste fietsers gingen de uitdaging van het moeilijke segment toch wel aan. Een ware slijtageslag voor mens en materiaal.


Er kwamen ruim 1300 fietsers aan de start, veel meer dan waar de organisatie op had gerekend. Op het laatste moment waren er nog extra stuurbordjes bijgemaakt, maar die raakten ook al weer snel op. De deelnemers uit het hele land en zelfs uit Duitsland waren erg te spreken over de totale organisatie. De veldtoertocht was dit jaar geheel in een nieuw jasje gestoken. De startplaats was verplaatst naar camping de Holterberg en de route was totaal gewijzigd. De routes van 45 en 55 kilometer passeerden 2 verzorgingsposten waar men weer wat op krachten kon komen. Op de Borkeld was er ook een verzorgingspost voor de deelnemers aan de korte afstand van 35 kilometer. Bij de familie Schutte aan de Brenderweg ging de route wederom dwars door de koeienstal. Hierdoor waren met name de deelnemers uit de Randstad met stomheid geslagen. De organisatie draagt voor elke deelnemer €1,00 af aan het natuurzorgsysteem S(up)port for Nature van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Van de NTFU heeft de tocht wederom het predicaat ‘Extra goed geregeld’ gekregen!


De volgende toertocht georganiseerd door de Wielervereniging Holten, is voor de racefietsers. Op zondag 7 april wordt wederom de Holterbergtoer verreden met afstanden van 55, 85, 115 en 155 kilometer.

Buienradar

NTFU kalender

WVH op Twitter

Hoofdsponsoren

 

Loading ...