Beemd- en Bergtoer nabeschouwing

Veldtoertocht was een slijtageslag


Onze Beemd- en Bergtoer op zondag 6 januari was een ware slijtageslag. Op het Zuurberg-circuit was er een Strava-segment uitgezet waar men op tijd kon rijden. Dit traject was vanwege al het klimmen, dalen, draaien en keren alleen geschikt voor de gevorderde mountainbiker. Men kon hier ook kiezen voor een eenvoudige route maar de meeste fietsers gingen de uitdaging van het moeilijke segment toch wel aan. Een ware slijtageslag voor mens en materiaal.


Er kwamen ruim 1300 fietsers aan de start, veel meer dan waar de organisatie op had gerekend. Op het laatste moment waren er nog extra stuurbordjes bijgemaakt, maar die raakten ook al weer snel op. De deelnemers uit het hele land en zelfs uit Duitsland waren erg te spreken over de totale organisatie. De veldtoertocht was dit jaar geheel in een nieuw jasje gestoken. De startplaats was verplaatst naar camping de Holterberg en de route was totaal gewijzigd. De routes van 45 en 55 kilometer passeerden 2 verzorgingsposten waar men weer wat op krachten kon komen. Op de Borkeld was er ook een verzorgingspost voor de deelnemers aan de korte afstand van 35 kilometer. Bij de familie Schutte aan de Brenderweg ging de route wederom dwars door de koeienstal. Hierdoor waren met name de deelnemers uit de Randstad met stomheid geslagen. De organisatie draagt voor elke deelnemer €1,00 af aan het natuurzorgsysteem S(up)port for Nature van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Van de NTFU heeft de tocht wederom het predicaat ‘Extra goed geregeld’ gekregen!


De volgende toertocht georganiseerd door de Wielervereniging Holten, is voor de racefietsers. Op zondag 7 april wordt wederom de Holterbergtoer verreden met afstanden van 55, 85, 115 en 155 kilometer.

Beemd & Berg 2019 video

Holterbergtoer 2018

De start van onze zondag 25 maart j.l. verreden Holterbergtoer was koud. Maar al snel fietste men zich warm op één van de vele beklimmingen. Er namen welgeteld 772 fietsers deel aan deze toertocht van de Wielervereniging Holten over de heuvels van de Sallandse Heuvelrug.

Er is ook een film gemaakt, deze vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=FmUdJiQYTYU&feature=youtu.be

De volgende tocht georganiseerd door de WVHolten is een veldtoertocht op zondag 16 september!

Veldtoertochten WVH

Op 13-9-2015 namen er 880 fietsers deel aan onze Holterberg Herfstveldrit. De foto's die zijn gemaakt kun je terugvinden via www.oypo.nl/fotoverij en http://beeldnieuws.nl/pw/holterberg-herfstrit-2/


Er werd voor het eerst €1,50 per deelnemer (totaal €1320,-) afgedragen aan S(up)port for Nature. De inkomsten worden terug geïnvesteerd in het gebied. In de volgende link vind je hier meer informatie over:http://www.sallandseheuvelrug.nl/supportfornature

De volgende grote veldtoertocht van de Wielervereniging Holten wordt gehouden op zondag 3 januari 2016. Dan loopt de route tijdens de Beemd- en Bergtoer ook deels aan de zuidkant van Holten. Een verrassend mooie heuvelachtige omgeving! Dat we daar al vele jaren dwars door de koeienstal van Tonny Schutte rijden is voor velen allang geen verrassing meer....

 

Start2Bike mountainbike clinics

Wielervereniging Holten start zaterdag 3 oktober met mountainbike clinics.

Start2Bike

Ben je pas geleden gestart met mountainbiken? Of wil je je techniek verbeteren, dan zijn de start2bike trainingen iets voor jou! Op 3 oktober start de WVH met mountainbiketrainingen, van de basisvaardigheden zoals, remmen, schakelen, slalom -en bochten fietsen tot afdalen en klimmen. Heb je moeite met balans, bochten, steile afdalingen en pittige klimmen? Schrijf je dan nu in voor de WVH start2bike trainingen. KLIK HIER om je in inschrijven. Deelname voor 4 zaterdagen kost slechts € 37,50 en starten bij Buitengewoon Holten, Holterbergweg 11a in Holten. Vervolg lessen op zaterdag 10, 17 en 31 Oktober.
 

Buienradar

NTFU kalender

WVH op Twitter

Hoofdsponsoren

 

Loading ...