De wielertrainingen jeugd WVH

Elke vrijdagavond in de zomermaanden verzamelen de (jeugd)leden en begeleiders van de wielervereniging Holten zich om 18:30 uur voor de wielertraining.  Ook de triathlon vereniging uit Holten traint mee. Er worden veel leuke trainingen gegeven. Waar we in het seizoen meestal mee starten is een tijdrit. Daar meten en noteren ze de tijd van een rondje van ongeveer 7 kilometer. Aan het einde van het seizoen doen ze dat dan nog een keer en kijken ze of je je tijd hebt verbeterd. Ook worden er natuurlijk nog veel andere trainingen gegeven, bijvoorbeeld klimtrainingen. Dit doen we meestal bij de Kwintenweg of op de Holterberg. We fietsen ook wel eens een rondje en dan draaien we door, zodat iedereen een keer op kop heeft gefietst. We hebben aan het begin van het seizoen ook techniektrainingen. Zo leert iedereen hoe je een bocht door moet gaan.

Ook hebben we dit jaar een toertocht van de WVH gedaan van 50 kilometer. Als afsluiting van het wielerseizoen hebben we op 24 september een tocht in Duitsland gefietst.

 

 

Om kwart over 8 verzamelden de jeugdleden en begeleiders van de WVH zich bij de sporthal. Om half 9 was het dan zover, we vertrokken naar Duitsland. We hadden er allemaal veel zin in! Om half 10 kwamen we daar aan en gingen we ons klaarmaken. Een half uur later vertrokken we met de fiets vanuit Ibbenbüren. Het was een zware tocht met veel klimmetjes. Toen we ongeveer op de helft van onze tocht waren, hebben we even gepauzeerd met een taartje en wat drinken. 

Na de stop zijn we begonnen aan de terugweg. Deze was minder zwaar dan de heenweg, omdat we minder moesten klimmen. Eenmaal terug op de parkeerplaats was iedereen heel moe. Nadat iedereen zich omgekleed had, gingen we weer terug met de auto naar Holten. In Holten aangekomen hadden we een barbecue bij familie Overmeen. Het was daar heel gezellig en we hebben allemaal genoten. Kort samengevat dus een top dag! Trainers en begeleiders heel erg bedankt voor het afgelopen seizoen en de geslaagde dag in Duitsland! En ook de familie Overmeen bedankt voor jullie gastvrijheid na de wielerrit in Duitsland!

 

Geschreven door Marit Hanewinkel en Nienke Ensink

Buienradar

NTFU kalender

WVH op Twitter

Hoofdsponsoren

 

Loading ...