ATB

Veldtoertocht slijtageslag op mens en materiaal

De Beemd- en Bergtoer, de grote veldtoertocht van de Wielervereniging Holten op zondag 3 januari, was een ware slijtageslag. De onophoudelijke regen had het parcours veranderd in één grote modderbak. Daarnaast werden de deelnemers ook nog geconfronteerd met een lage gevoelstemperatuur. Het kostte de ruim 800 betalende fietsers al met al veel energie om de finish te bereiken. De verzorgingspost halverwege de tocht, waar onder andere warme bouillon werd verstrekt, kwam voor velen dan ook als geroepen. Dat er ondanks het slechte weer nog zoveel fietsers aan de start verschenen zegt wel iets. Het is één van de grotere veldtoertochten in ons land.

 

De vele fietsers waren wederom vol lof over de tocht. De route beperkte zich niet alleen tot de heuvelachtige omgeving van de Holterberg maar gaat ook over de Zuurberg, Beuseberg en de Borkeld. De boeren en landeigenaren in de buurtschappen tonen veel betrokkenheid met de organisatie waardoor er al vele jaren een prachtige route kan worden uitgestippeld over boerenerven en door de natuur. Bij de familie Schutte aan de Brenderweg gaat de route al vele jaren zelfs door een koeienstal. Kortom, prachtige promotie voor de gemeente Rijssen-Holten, zeker richting de vele deelnemers uit de Randstad die alles met verbazing gade slaan. De organisatie draagt, evenals na de veldtoertocht afgelopen september, wederom geld af aan S(up)port for Nature. De fietsers vragen zich echter wel steeds luider af waar dat geld aan wordt besteed en of dat geld terugvloeit naar de mountainbikesport in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. 

De fietsers op de naar keuze 35, 45 of 55 kilometer lange route werden onderweg ook nog muzikaal onthaald door de drumband van de Holtense muziekvereniging HMV. Deze arbeidsvitaminen, c.q. muzikale doping, werd erg op prijs gesteld door de vele fietsers. De volgende toertocht georganiseerd door de Wielervereniging Holten, is voor de racefietsers. Op zondag 3 april wordt wederom de Holterbergtoer verreden met afstanden van 80, 115 en 150 kilometer.

 

Buienradar

WVH op Twitter

Hoofdsponsoren

 

Loading ...