Veldtoertocht slijtageslag op mens en materiaal

De Beemd- en Bergtoer, de grote veldtoertocht van de Wielervereniging Holten op zondag 3 januari, was een ware slijtageslag. De onophoudelijke regen had het parcours veranderd in één grote modderbak. Daarnaast werden de deelnemers ook nog geconfronteerd met een lage gevoelstemperatuur. Het kostte de ruim 800 betalende fietsers al met al veel energie om de finish te bereiken. De verzorgingspost halverwege de tocht, waar onder andere warme bouillon werd verstrekt, kwam voor velen dan ook als geroepen. Dat er ondanks het slechte weer nog zoveel fietsers aan de start verschenen zegt wel iets. Het is één van de grotere veldtoertochten in ons land.

 

Lees meer...

ATB-algemeen

MOUNTAINBIKE TRAINING

Vanaf April tot en met September wordt er bij de Wielervereniging Holten elke donderdagavond getraind op de Mountainbike. Onder leiding van een N.T.F.U opgeleide sportbegeleider niveau 2 of 3 worden de diverse mountainbike technieken behandeld zoals b.v.: bochtentechniek, klimmen en dalen, obstakels, bunny hop en drop-off rijden, etc. Tegelijk wordt er gewerkt aan de conditie. De nadruk ligt op het rijplezier, het verbeteren van de techniek en de conditie. Deze avond is geschikt voor de (licht)gevorderde mountainbiker met enige basisvaardigheden en conditie. De trainingen vinden veelal plaats op de Holterberg  maar ook op de diverse ATB Routes in de omgeving.

De donderdagavond MTB training start om 19:00 uur vanaf sporthal 'T Mossink, Keizersweg 22 in Holten en duurt tot ca. 21:00 uur. Leeftijd vanaf 17 jaar. Het dragen van een valhelm is verplicht.

Wil je een keer mee? Meld je dan aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

ATB

Alle mountainbike-evenementen in Holten worden georganiseerd door, of met medewerking van de  Wielervereniging Holten. Zo organiseert de WVH een mountainbiketocht in januari en één in september.

Permanente Mountainbikeroute over de Holterberg.
Tijdens de "Holterberg Classic" wordt voornamelijk van deze route gebruik gemaakt. 

De Holterberg Classic wordt niet door onze vereniging georganiseerd, maar door de Rotary Club die een extra hoog inschrijfgeld vraagt t.b.v. een goed doel. 

Voor ATB verhuur, ATB-clinics, GPS tochten en Geocaching kijk op Buitengewoon Holten.

 

 

Permanente ATB route

De permanente ATB route vanuit Holten is op de gebruikelijke manier bewegwijzerd. 

Er is een route over de Holterberg vanuit Holten naar Hellendoorn (blauwe route). Het is mogelijk om halverwege door te steken over de Bergweg en zo vanaf Haarle richting Rijssen 
te rijden en van daar terug naar Holten dit is een afstand van 25 Km, of om vanaf de weg Raalte Nijverdal terug te gaan dit is 30 KM. Ook kan vanaf het laatstgenoemde punt nog een extra lus van 18 Km (zwarte route) gereden worden door de bossen ten noorden van de weg Raalte Nijverdal. Het hoogteverschil van het totale traject is 300 meter, alleen de blauwe lus(30 Km) is 185 meter 

startpunt: Bij de spoorwegovergang naast het NS station in Holten, 
Als u ergens anders op de route begint moet u bij spoorwegovergang rechtdoor rijden en niet het spoor oversteken !!

ATB huren:
Ook is het mogelijk een ATB te huren bij fietsverhuurbedrijf  
Jan Stam, Waagweg 7B 7451 AZ Holten tel: 0548 36 68 02 
(dit is direct bij het startpunt naast het station) 
geopend van: ma t/m vrij van 8:30 tot 18:00 uur. (zaterdag tot 16:00 uur) 

Ook Buitengewoon Holten verhuurt ATB's, organiseert GPS tochten en Mountainbike Clinics
Voor meer info zie de website Buitengewoon Holten

Onderhoud:
De wielervereniging Holten is mede verantwoordelijk voor het onderhoud van de bewegwijzering van de zuidelijke route. Mocht u tijdens een ATB-rit pijlen missen of opmerkingen hebben met betrekking tot de route, stuur dan een e-mail.

Buienradar

WVH op Twitter

Hoofdsponsoren

 

Loading ...