De wielertrainingen jeugd WVH

Elke vrijdagavond in de zomermaanden verzamelen de (jeugd)leden en begeleiders van de wielervereniging Holten zich om 18:30 uur voor de wielertraining.  Ook de triathlon vereniging uit Holten traint mee. Er worden veel leuke trainingen gegeven. Waar we in het seizoen meestal mee starten is een tijdrit. Daar meten en noteren ze de tijd van een rondje van ongeveer 7 kilometer. Aan het einde van het seizoen doen ze dat dan nog een keer en kijken ze of je je tijd hebt verbeterd. Ook worden er natuurlijk nog veel andere trainingen gegeven, bijvoorbeeld klimtrainingen. Dit doen we meestal bij de Kwintenweg of op de Holterberg. We fietsen ook wel eens een rondje en dan draaien we door, zodat iedereen een keer op kop heeft gefietst. We hebben aan het begin van het seizoen ook techniektrainingen. Zo leert iedereen hoe je een bocht door moet gaan.

Ook hebben we dit jaar een toertocht van de WVH gedaan van 50 kilometer. Als afsluiting van het wielerseizoen hebben we op 24 september een tocht in Duitsland gefietst.

 

Lees meer...

Jeugd zaterdag training

In de wintermaanden Mountainbiken wij 1X in de maand met de WVH-jeugd.

Op de zaterdag middag mountainbiken we dan ergens in de omgeving een ATB-Route.

 >Klik hier om je op te geven<

 

 

 

Race jeugd

Jeugdwielrennen (op de weg)

De jongste activiteit, binnen de WVH, is het wielrennen met de jeugd. Er wordt vanaf april tot half september elke vrijdagavond in 2 groepen vertrokken vanaf sporthal ’t Mossink.

De minimale leeftijd om mee te kunnen fietsen is 10 jaar! Kinderen jonger dan 10 jaar adviseren wij eerst ervaring op te doen bij het mountainbiken, zie tabblad ATB. Tijdens de trainingen worden alle basis beginselen uitgelegd en deze worden afgewisseld met een toer rondom Holten De trainingen worden verzorgt door trainers en begeleiders van de wielervereniging holten. De jeugd van het triathlon team Holten traint op de vrijdagavond met de WVH mee, waardoor er nog beter op diverse niveaus getraind kan worden.

Aan de hand van de groepssamenstelling bepalen de trainers hoe de trainingen worden ingevuld.

De start is elke vrijdag om 18:30 uur: Vanaf sporthal "t Mossink" en de training duurt ca. 1,5 uur.

INFORMATIE: Je moet je eerst aanmelden voordat je mee kunt fietsen!
Voor meer informatie over het jeugd racefietsen kunt u CONTACT opnemen met: WVHolten Jeugdzaken, Henk Landeweerd: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeugd nieuws

 

TIP:

Leden van de Wielervereniging holten krijgen korting op bij aankoop van een fiets, fietsonderdelen, kleding en accessoires bij onze sponsor Biketotaal Bloemendal Rijssen!

Banisweg 3, 7462HW Rijssen. 0548-512217. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.biketotaalbloemendal.nl 

 

2020: 

Om de jeugd ook in 2020 goed te kunnen blijven begeleiden bij het Racefietsen en het Mountainbiken zijn wij DRINGEND op zoek naar begeleiders.

Kan je met de MTB of wielrenfiets overweg en vind je het leuk om met kinderen om te gaan? Meldt je aan! Voor meer informatie kunt je contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jeugd leden

"De jeugd heeft de toekomst". Dat is waar de wielervereniging Holten zich zeer bewust van is en geeft de jeugd daarom ook de mogelijkheid om lekker te sporten, op de mountainbike of de race fiets.

Het doel van de jeugdtrainingen is om vooral met heel veel plezier en samen met je leeftijdsgenoten, lekker te mountainbiken of te racefietsen.

Op je eigen niveau, van basis tot gevorderde technieken leren. Zodat je je fiets steeds beter onder controle krijgt en zo meer plezier beleefd aan het sportfietsen!

We werken met vast gestelde training schema's. De training is per week voor elke groep ongeveer dezelfde, maar wel wordt er elke week een andere techniek behandeld en special gemaakt op het niveau van de groep.

Een aantal van onze Mountainbike en Race trainers zijn in het bezit van een N.T.F.U trainers diploma en meerdere begeleiders hebben een Wegkapitein of MTB-1 begeleiders certificaat. Alle trainers en begeleiders rondom de jeugd hebben een V.O.G verklaring. (Verklaring Omtrent het Gedrag) https://www.justis.nl/producten/vog/

 

Lijkt het jouw leuk om eens mee te gaan op de mountainbike of racefiets? Jij mag 4X GRATIS mee fietsen om te kijken of het (sport)fietsen iets voor jouw is! (aaneengesloten periode)

BELANGRIJK: Je moet je eerst aanmelden voordat je mee kunt, dit geldt voor zowel de ATB groep als voor de RACE groep, hier zijn geen kosten aan verbonden.

IN VERBAND MET DE RICHTLIJNEN RONDOM CORONA NEMEN WIJ VOORLOPIG GEEN NIEUWE LEDEN OF INTRODUCÉ LEDEN AAN.

AANMELDEN: doe je door middel van al je gegevens te mailen naar onze Jeugdcommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

AFMELDEN: Wil je je lidmaatschap opzeggen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december

 

START TIJDEN 2020:

Nu we weer mogen fietsen en trainen in kleine groepen en met inachtneming van de richtlijnen opgesteld door de gemeente, organiseren we de jeugdtrainingen als volgt:

MTB TRAINING TOT 13 JAAR: VANAF 27 MEI ELKE WOENSDAG - 19:00 tot 20:00 UUR

MTB TRAINING VAN 13 TOT 18 JAAR : VANAF 10 JUNI ELKE WOENSDAG - 19:00 tot 20:00 UUR

VANAF DE SPORTHAL "T MOSSINK, HOLTEN

De MTB jeugd afdeling heeft normaliter zo'n 5 á 6 jeugdgroepen, ingedeeld op jou leeftijd en/of jou niveau. Vanwege de Coronamaatregelen doen we het anders.

RACE TRAINING: VOORLOPIG START DE WVH NOG NIET MET RACE JEUGDTARININGEN.

Normaliter traint de race jeugd veelal in twee tot drie groepen, op diverse niveaus en diverse afstanden, dus voor iedereen zijn er mogelijkheden.

 

 

 

Invulrooster trainers/begeleiders 

Buienradar

WVH op Twitter

Hoofdsponsoren

 

Jeugd Mountainbike reacties

Loading ...