ATB jeugd

Jeugd vanaf 8 jaar tot 18 jaar kan bij de wielervereniging kennis maken met het mountainbiken. Ben je nieuwsgierig en lijkt je het mooi om een keertje mee  te doen. Meld je dan aan als introducé (zie jeugd algemeen voor meer informatie). 

ATB training en toertochten

Er wordt vanaf de eerste week april tot half september elke woensdagavond in verschillende jeugdgroepen gefietst vanaf het WVHonk (Aaltinksweg 1b). 

Link naar opgave formulier zaterdag.

Voor de trainingsleiders is er het invulrooster.

Onder leiding van ervaren N.T.F.U. gediplomeerde trainers, met hulp van gecertificeerde MTB begeleiders, worden de kinderen vertrouwd gemaakt met de mooie sport mountainbiken. In de groep met de kleinsten leren de kinderen de basis beginselen van het mountainbiken door middel van spelletjes en eenvoudige trainingsvormen. In de opvolgende groepen worden er steeds meer technieken bij geleerd en verbeterd en er wordt natuurlijk ook aan de conditie gewerkt. Uiteraard is het plezier erg belangrijk naast ontwikkeling op ieders eigen niveau!

Indeling:

  • Groep: 8 – 10 jaar. Doen spelletjes op de ATB en leren de basisbeginselen van het fietsen.
  • Groep: 10 – 12 jaar. Verbetering basis technieken, spelletjes en simpele trainingsvormen.
  • Groep: 12 – 14 jaar. Techniek en conditie training, verbetering techniek, echte structurele en planmatige training.
  • Groep: 14 – 16 jaar. Aanleren nieuwe technieken, verbeteren en inslijpen technieken, conditie training.
  • Groep: 17 – 18  jaar. Ontwikkelen specifiekere en uitdagende technieken, conditie en krachttraining.

In de wintermaanden mountainbiken wij gemiddeld 1x in de maand met de WVH-jeugd. Op de zaterdag middag mountainbiken we dan ergens in de omgeving een ATB-Route wederom onder begeleiding van trainers en begeleiders. 

INFORMATIE: Voor meer informatie over jeugd kunt u CONTACT opnemen met Simon Kolkman : WVHolten Jeugdzaken, jeugd.wvholten@gmail.com

Mountainbike huur

Het is bij de WVH mogelijk om een mountainbike inclusief helm te huren. Dit is bijvoorbeeld heel handig als je eerst wilt kijken of mountainbiken iets voor jou is! De kosten voor de huur van een mountainbike bedraagt 5 euro per keer. Neem hiervoor contact op met Wim Reins van Bike Service Holten, tel. 0548 361 323.

Jaarplan 2021 – Verbeteren basis en verbinding

In 2021 gaan wij met de ATB jeugd afdeling samen werken aan het verbeteren van de basis en verbinding. Het doel is om nog betere trainingen te kunnen geven en te zorgen voor meer verbinding tussen de verschillende groepen zoals die van de woensdag (jeugd) en donderdag (senioren). Een aantal wijzigingen zijn nodig om dit voor de komende jaren goed te kunnen blijven organiseren. En dat zal zowel van de leden als trainers, begeleiders en ouders een inspanning en flexibiliteit vragen.

Meer informatie staat hieronder te lezen (blader door het document heen met de navigatie onderaan)

Verbeteren basis en verbinding WVH 2021