Ledenritten

Tochten die we voor onze leden organiseren (met de gebruikelijke datum):

  • Afsluitingsrit veldritseizoen (laatste zondag van februari)
  • Omloop van Holten: de openingsrit van het wegseizoen (eerste zondag van maart)
  • WVH Gravelride (half maart)
  • Teutoburgerwald (meestal in mei)
  • Afsluitingsrit wegseizoen (laatste zondag van september)
  • Openingsrit veldritseizoen (eerste zondag van oktober)
  • MarATBthon (derde zondag van november)
  • Oliebollenrit: de laatste ATB rit van het kalenderjaar (oudejaarsdag)

Voor de exacte datum: zie het zomer- of winterprogramma van de senioren.

De consumpties tijdens de ledenritten zijn voor rekening van de vereniging.

Daarnaast wordt 1x per 2 jaar een meerdaagse georganiseerd. De kosten van dit evenement zijn voor rekening van de deelnemers.

 

Afsluitingsrit veldritseizoen

Hoewel er veel leden zijn die het gehele jaar door op de ATB fietsen, zijn er ook veel leden die ‘s winters op de ATB fietsen en ‘s zomers op de racefiets. Van oudsher wordt 1 maart gezien als de start van het wegseizoen. Hierdoor is de traditie ontstaan om het veldritseizoen op de laatste zondag van het februari af te sluiten. Er wordt dan gezamenlijk een rondje in de omgeving gereden, veelal over de Borkeld en het motocross-circuit in Markelo. Tijdens de wordt getrakteerd op koffie met gebak op kosten van de vereniging.
 
Als het weer erg goed gaat ook wel eens een groepje al op de racefiets en zij komen dan ook 
op het afgesproken tijdstip naar de rustplaats.

Omloop van Holten

De Omloop van Holten is traditioneel de opening van het wegseizoen op de eerste zondag van maart. Vanaf 2008 wordt de Omloop van Holten niet meer voor buitenstaanders georganiseerd. Er wordt alleen in clubverband gefietst en niet leden kunnen gebruik maken van de GPS route  en zo op eigen gelegenheid de Omloop fietsen.

WVH Gravelride

De Gravelride is de jongste ledenrit en voert over gravelpaden en onverharde wegen in de omgeving van Holten.

Teutoburgerwald

De Teutoburgerwaldtocht is van oudsher een rit van ca 135 km door het Teutoburgerwald. Wij starten daarbij in Bevergern. Via allerlei binnenwegen voert de route ons door de heuvelachtige omgeving rondom Osnabruck. Bij voldoende belangstelling kan ook een iets kortere route (ca 100 km) worden gereden. Tijdens de tocht worden de fietsers begeleid door een volgauto die renners voorziet van eten en drinken.

Afsluitingsrit wegseizoen

Tijdens de afsluitingsrit van het seizoen wordt de tocht afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. In de beginjaren was dit vaak snert waardoor de tocht ook wel De Snertrit wordt genoemd. De tocht is niet in de directe omgeving van Holten, maar in een omgeving waar we niet dagelijks fietsen zoals ergens in Twente, Drenthe of op de Veluwe. De laatste jaren worden steeds twee varianten van de tocht uitgezet met 2 verschillende afstanden (ca 80 of 90 km) zodat de groepen met verschillende snelheden toch ongeveer tegelijkertijd bij het rust- en het eindpunt aan komen.

Openingsrit veldritseizoen

Direct na het afsluiten van het wegseizoen wordt de ‘officiële’ start van het winterseizoen gehouden. Er zijn genoeg leden die ‘s zomers op de ATB doorfietsen, maar deze ledenrit is een mooie gelegenheid om met z’n allen weer het veld in te gaan.

MarATBthon

Jaarlijks op de derde zondag van november vind de WVH marATBthon plaats. De tocht voor bikkels en vuurvreters. De omstandigheden kunnen in dit jaargetijde een doorslaggevende invloed hebben op de toch al zware ATBrit van plm. 100 km ondanks dat er goed voor de deelnemers gezorgd wordt. De organisatie streeft er naar de hele WVH te kunnen laten meegenieten van dit event, maar de leden moeten zelf wel zorgen voor een goede fysieke conditie, de juiste mate van fietsbeheersing en de kennis om noodreparaties onderweg te kunnen uitvoeren. Samen beter fietsen is de basis, deze tocht volbrengen moet iedere rasechte WVH-er op zijn ATB-bucketlist hebben staan!

Oliebollenrit

De Oliebollenrit vormt de afsluiting van het kalenderjaar. Doorgaans wordt deze op 31 december gehouden met een ATB-tocht in de nabije omgeving van Holten. Elk jaar wordt een andere route gereden. Dit wordt pas vlak voor of op de dag zelf bepaald. Er wordt ook soms door leden en familieleden een wandeling gemaakt. Alle groepen starten bij het WVHonk en komen daar ook weer samen. Ter afsluiting van het kalenderjaar wordt er dan genoten van warme chocolademelk met oliebollen.