Senioren algemeen

De senioren hebben de volgende vaste fietsmomenten:

  • Training op racefiets in 3 groepen (A,B,C) : dinsdag en donderdag om 19:00 uur (periode: begin april t/m half september)
  • Training op ATB: donderdag om 19:00 uur (periode: begin april t/m half september)
  • Tocht op racefiets: woensdag om 09:00 uur (periode: begin maart t/m eind september)
  • Tocht op racefiets: zondag om 09:00 uur (A en B groep) en 09:30 uur (C groep) (periode: begin maart t/m eind september)
  • Tocht op ATB: woensdag om 09:00 uur (periode: oktober t/m begin maart)
  • Tocht op ATB: zondag om 09:00 uur (periode: oktober t/m begin maart)

Rond de wisseling van de seizoenen wordt er afhankelijk van de weersomstandigheden wel eens afweken van dit schema.

Verder staan jaarlijks een aantal ledenritten op het programma en worden georganiseerde tochten van andere verenigingen bezocht.

Alle trainingen en tochten starten bij het WVHonk (Aaltinksweg 1b in Holten) tenzij op het programma anders staat vermeld.

Alle tochten zijn beschikbaar in de Cyql-app, waarmee men zich aan kan aanmelden

Voor de installatie en gebruik van de app is een handleiding beschikbaar via de volgende link: Handleiding app tochten

Het dragen van een helm tijdens clubactiviteiten is verplicht.

 

Woensdagmorgen-tocht

De Wielervereniging Holten heeft reeds een groot aantal jaren een fietsgroep welke iedere woensdagmorgen op pad gaat.
Deze is laagdrempelig en de gezelligheid staat voorop.
De groep fietsers die tijd heeft om er door de week, overdag op uit te trekken wordt steeds groter.
Daarom heeft de Holtense fietsclub enkele jaren geleden een groep in het leven geroepen die er elke woensdagmorgen op uit trekt.

De prachtige landelijke omgeving van Holten wordt doorkruist, er wordt een gemiddelde afstand van zo’n 75 kilometer afgelegd en onderweg wordt er ergens koffie gedronken.

De snelheid varieert tussen de 25- en 30 kilometer per uur. Rond de middag wordt de finish weer bereikt. De doelgroep is niet alleen de man of vrouw die met de VUT is of gepensioneerd is,  maar iedereen die overdag de mogelijkheid heeft om sportief, gezellig en gezond op de fiets bezig te zijn. Er wordt gestart om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het WVHonk en geïnteresseerden zijn van harte welkom om zich bij de groep aan te sluiten.

 

ATB-training op donderdagavond

Vanaf april tot en met september wordt er bij de Wielervereniging Holten elke donderdagavond getraind op de Mountainbike. Onder leiding van een N.T.F.U opgeleide sportbegeleider niveau 2 of 3 worden de diverse mountainbike technieken behandeld zoals b.v.: bochtentechniek, klimmen en dalen, obstakels, bunny hop en drop-off rijden, etc. Tegelijk wordt er gewerkt aan de conditie. De nadruk ligt op het rijplezier, het verbeteren van de techniek en de conditie. Deze avond is geschikt voor de (licht)gevorderde mountainbiker met enige basisvaardigheden en conditie. De trainingen vinden veelal plaats op de Holterberg  maar ook op de diverse ATB routes in de omgeving. Leeftijd vanaf 17 jaar.